meindert heemstra 100x140px

"Projectmanagement is als het bouwen van bruggen. Je verbindt specialisten, beslissers, bestuurders en burgers met hun verschillende meningen, belangen en karakters. Je motiveert ze om de reis van de ene oever naar de andere te maken, soms door dalen maar ook over bergen. Onderweg maken we plezier, staan soms even stil, trotseren we gevaren, zeggen elkaar de waarheid en grijpen kansen. Ten slotte vieren we samen een feestje om het resultaat, het bereiken van de overkant, te vieren."

 

Functie    : Projectmanager
Opleiding : HTS Weg- en Waterbouw, Hanzehogeschool Groningen

Over Meindert

Sinds 2006 is Meindert werkzaam bij SD+P Management en advies. Hij heeft leiding gegeven aan integrale projecten in Amsterdam-Noord, de provincie Noord Holland en de gemeente Zoetermeer. Voor de gemeente Amsterdam, projectbureau Noordswaarts heeft Meindert namens SD+P gewerkt aan de uitbreiding van het winkelcentrum Buikslotermeerplein en de verlegging van de IJdoornlaan. Bij de provoncie Noord Holland was Meindert als programmamanager verantwoordelijk voor de uitvoering van periodiek onderhoud aan wegen en kunstwerken. In Zoetermeer heeft hij de archtectenkeuze, ontwerp- en voorbereidingsfase voor een voet- fietsbrug aangestuurd. Momenteel is hij werkzaam als Project Manager voor de herinrichting van een woonwijk uit de jaren vijftig in de gemeente Bussum. In de gemeente Hillegom is Meindert Project Manager voor de duurzaam veilige herinrichting de N208, die dwars door de gemeente loopt en zowel voor lokaal als regionaal verkeer een belangrijke ontsluiting is.

Nadat Meindert in 1980 zijn HTS-diploma Weg- en Waterbouw haalde, werkte hij anderhalf jaar bij een groot ingenieursbureau als civieltechnisch tekenaar en werkvoorbereider. Van 1982 tot 2006 heeft Meindert ruime werkervaring opgedaan bij de gemeentelijke overheid. Bij de gemeente Haarlemmermeer is hij doorgegroeid van teamleider naar een breed inzetbare Project Manager. Bij de gemeente Haarlemmermeer was hij o.a. Project Manager van de Vinex Hoofdinfrastructuur en de Vinex-wijken Vijfhuizen en Toolenburg Zuid.

Meindert is een zeer ervaren projectmanager met zowel gedegen technische kennis als de ervaring om meer of minder complexe projecten in een ambtelijke omgeving in goede banen te leiden. Met zijn rustige en nuchtere uitstraling, weet Meindert het commitment te krijgen van de bij het project betrokken medewerkers en de belanghebbenden. Zo kan hij consensus bereiken, waarbij hij steeds het einddoel in het oog houdt. Ook in de communicatie met bestuurders, bewoners of belanghebbenden kan hij de verschillende belangen onderscheiden en vertalen naar de doelstellingen voor het project.

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
m (06) 224 88 807