gijs cornelisse 100x140px

"Ik zie het als een uitdaging om als een soort Tomtom voor mijn opdrachtgevers de juiste route uit te stippelen door het complexe woud van wetten en regels. Natuurlijk geef ik daarbij ook aan waar de figuurlijke flitspalen te verwachten zijn."


 

Functie    : Assistent projectmanager / juridisch adviseur
Opleiding : LLM Omgevingsrecht (Universiteit van Amsterdam)
MSc Internationale Economie & Economische Geografie (Universiteit Utrecht)

Over Gijs

Gijs is in 2005 bij SD+P Management en advies begonnen als assistent-projectmanager. Sindsdien heeft hij voor diverse opdrachtgevers aan ruimtelijke projecten gewerkt. In de afgelopen jaren is Gijs steeds meer advieswerkzaamheden gaan verrichten op het gebied van de juridische procedures die noodzakelijk zijn om ruimtelijke projecten te kunnen realiseren. De combinatie van opleiding en werkervaring maken dat Gijs zich heeft ontwikkeld tot een specialist op het gebied van het omgevingsrecht.

Door zijn kritische en resultaatgerichte houding is hij in staat de voor het project benodigde procedures zorgvuldig en tijdig te doorlopen. Gijs kan goed samenwerken met personen met zeer verschillende karakters en investeert in het opbouwen van een goede werkrelatie met diegenen die feitelijk besluiten over te verlenen toestemmingen, zodat deze indien nodig net dat stapje extra willen doen.

Gijs adviseert over de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en vraagt omgevingsvergunningen aan voor allerhande activiteiten, zoals het kappen en verplanten van bomen. Zijn advies zorgt ervoor dat u tijdig de benodigde onderzoeken kunt laten verrichten. Verder adviseert Gijs bij de aanbesteding van diensten en werken. Hij streeft er daarbij altijd naar de procedure zo in te richten dat de inschrijver met de beste prijs/kwaliteitverhouding de opdracht krijgt.

Gijs heeft diverse gemeenten geadviseerd over de wettelijke verplichtingen om huishoudelijk afvalwater in te zamelen. Zijn advies maakt een doelmatige invulling van die verplichting mogelijk. Als assistent-projectmanager was Gijs betrokken bij de vervanging van de Julianabrug in Zaandijk en belangrijke voorbereidingen voor de vernieuwing van het nieuwe centrumgebied in Amsterdam-Noord.

In Utrecht studeerde Gijs Internationale Economie & Economische Geografie en Rechtsgeleerdheid, in Amsterdam volgde hij een master Omgevingsrecht. Tijdens zijn studie werkte Gijs parttime op de afdeling Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Nieuwegein. Door deze baan en het volgen van enkele vakken op het gebied van het ruimtelijk bestuursrecht, ontwikkelde Gijs zijn interesse in het omgevingsrecht.

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
m (06) 247 34 559