dick stekelenburg 100x140px

"Wat mij boeit is het fenomeen van de tijdelijke organisaties die vervolgens vaak jarenlang bestaan en die opgericht worden om op effectieve en gecontroleerde wijze investeringsopgaven te realiseren. Daarover adviseren of daaraan leiding geven is voor mij de grote uitdaging."

 

Functie    : Projectdirecteur en organisatieadviseur
Opleiding : Civiele techniek, Technische Universiteit Delft
Gecertificeerd organisatieadviseur, ROA / VU Amsterdam

Over Dick

Dick is sinds 1 maart 2011 als mededirecteur werkzaam bij SD+P Management en advies. Daarvoor werkte hij ruim 20 jaar vanuit zijn eigen bureau als zelfstandig gevestigd projectmanager en gecertificeerd organisatieadviseur. Dick houdt zich binnen het directieteam van SD+P onder andere bezig met de product- en marktontwikkeling, het uitbrengen van offertes en de interne begeleiding en kwaliteitsbewaking van opdrachttrajecten. Daarnaast neemt hij ook deel aan de feitelijke uitvoering van diverse bureauopdrachten bij opdrachtgevers zoals provincies, gemeenten en waterschappen, maar ook wel bij marktpartijen in het kader van design- en constructcontracten.

Dick heeft een jarenlange ervaring op het gebied van de ruimtelijke inrichting, gebiedsontwikkeling, verkeer & mobiliteit en infrastructuur. Bijzondere aandacht bij hem hebben thema's als leefbaarheid, duurzaamheid en innovatie. Als adviseur en/of als manager houdt hij zich bezig met het hele scala van planstudies en ontwikkelingsvraagstukken, besluitvormingsprocessen en juridisch-planologische procedures tot en met de concrete voorbereiding en uitvoering van projecten en het beheersen van overkoepelende investeringsprogramma's.

Dick is na afronding van zijn studie civiele techniek in 1984 gestart bij een raadgevend ingenieursbureau (DGMR). Daarna werkte hij korte tijd bij een bouwprojectmanagementbureau (PRC). Sinds 1989 is hij werkzaam als adviseur, projectleider en project- of programmadirecteur. Meestal aan de zijde van de projectopdrachtgever: (semi-)overheidsorganisaties. Maar in het licht van de veranderende markt en de nieuwe contracten (PPS) ook wel aan de zijde van de opdrachtnemers. De opgedane praktijkervaring is in de loop der jaren versterkt via een avondstudie bedrijfs┬Čkunde, een 2-jarige postdoctorale opleiding tot management consultant, een leergang interventiekunde en een cursus ontwikkelingsplanologie.

Dick geeft vanuit een eigen stijl en verworven vaardigheden vorm aan zijn projectrol, waarbij processen van bestuurlijke besluitvorming, het verkrijgen en behouden van politiek- en maatschappelijk draagvlak, maar ook de aanhechting op de lijnorganisatie en waar mogelijk een bijdrage aan de algehele organisatieontwikkeling vaak een belangrijke rol spelen (naast de feitelijke project- of programmadoelstellingen). Hij beschikt over een academisch werk- en denkniveau en weet dit te combineren met de noodzakelijke communicatieve- en zakelijke vaardigheden op zowel bestuurlijk- als uitvoerend niveau.

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
m (06) 290 78 472