Foto Brug Katwijk 560x280 002 460px

Over de Oude Rijn tussen de gemeenten Katwijk en Oegstgeest wordt een beweegbare brug gebouwd. SD+P draagt voor de gemeente Katwijk zorg voor het projectmanagement. De brug is bedoeld voor voetgangers en fietsers en komt te liggen tussen nieuwbouwwijken ’t Duyfrak in Valkenburg en Oegstgeest aan de Rijn.

De nieuwe brug verkort de reistijd met name voor scholieren tussen beide gemeenten, aldus de provincie Zuid-Holland. Als vaarwegbeheerder is de provincie nauw betrokken geweest bij de wens van beide gemeente om de brug te realiseren.

Slanke draaibrug

Recent heeft de aanbesteding van plaatsgevonden. De winnende ontwikkelcombinatie zal het ontwerp van Syb van Breda & Co architects gaan realiseren; een slanke draaibrug van staal. De brug draait horizontaal open en het draaiende deel wordt in balans gehouden door een twaalf meter hoog, schuin oplopend tegengewicht (de pyloon). Aan de onderkant heeft de brug slechts twee steunpunten voor maximaal zicht vanaf het water onder de brug door. Eind 2018 moet de brug klaar zijn. De aanneemsom bedraagt € 4,3 mln. De kosten worden volledig gefinancierd vanuit de subsidieregeling van het ‘Programma Fiets’ van de provincie Zuid-Holland.

Bord1 Katwijk B1 002460px